مشاوره و روان درمانی- مشاوره تلفنی
در این وبلاگ به طور محدود تجارب بالینی و راهکارهای تجربه شده در مشاوره و روان درمانی را با همکاران و مراجعین عزیز در میان می گذاریم
کلمات کلیدی مطالب
نویسنده: دکتر بیوک تاجری - ۱۳۸٩/۸/۱۸

این بار که به رستوران رفتید کمى بیشتر به اطرافتان توجه کنید. البته منظور توجه به میز و صندلى و دکور رستوران ها و از اینجور چیزها نیست. بلکه منظور کسانى است که در اطرافتان مشغول غذا خوردنند. از میزهاى اطراف شروع کنید و یا یک راه ساده تر. کسانى را درنظر بگیرید که با شما مشغول غذا خوردن هستند، یک نفر، دو نفر... تعداد مهم نیست. فقط تصمیم بیگرید که از رموز شخصیتى اطرافیان مطلع شوید. یک تست روانشناسى وجود دارد که کاربردش در این جور مواقع است. شما مى توانید با توجه به روشى که یک فرد سس خود را روى غذایش مى ریزد، به اسرار شخصیت او پى ببرید.
روانشناسى ریختن سس


 

شناخت افراد از طریق تغذیه

این بار که به رستوران رفتید کمى بیشتر به اطرافتان توجه کنید. البته منظور توجه به میز و صندلى و دکور رستوران ها و از اینجور چیزها نیست. بلکه منظور کسانى است که در اطرافتان مشغول غذا خوردنند. از میزهاى اطراف شروع کنید و یا یک راه ساده تر. کسانى را درنظر بگیرید که با شما مشغول غذا خوردن هستند، یک نفر، دو نفر... تعداد مهم نیست. فقط تصمیم بیگرید که از رموز شخصیتى اطرافیان مطلع شوید. یک تست روانشناسى وجود دارد که کاربردش در این جور مواقع است. شما مى توانید با توجه به روشى که یک فرد سس خود را روى غذایش مى ریزد، به اسرار شخصیت او پى ببرید.
روانشناسى ریختن سس
این روش، توسط روانشناسى به نام دونا داوسون ابداع شده و به شرح زیر است:
- کسانى که با دقت سس را انتخاب و غذایشان را در آن غوطه ور مى کنند، منظم و قابل اعتماد هستند. این قبیل افراد ممکن است به دلیل وسواسى که در تغییر مسیر زندگیشان دارند، دو برابر بقیه عمر کنند.
- افراد جاه طلب سس را در میانه غذایشان مى خورند. آنها مى دانند در زندگى چه مى خواهند و چگونه آن را بدست آورند.
- افراد خلاق سس را به صورت چرخشى و در یک خط باریک روى غذایشان مى ریزند. آنها کم طاقت هستند و نمى توانند افراد نادان را تحمل کنند. زمان برایشان اهمیت دارد و از کسانى که وقت خود را هدر مى دهند بیزارند.
- کسانى که سس را به صورت نقطه اى روى غذا مى ریزند، رفتار دوستانه اى دارند و در زندگى محافظه کار هستند. در عین حال ممکن است رؤیاى ماجراجویى هم درسر داشته باشند.
- افرادى که استعداد هنرى دارند ممکن است اشکال یا حروفى را روى غذا ایجاد کنند. آنها زندگى را ساده مى گیرند.
- و اما کسانى که روى غذایشان سس نمى ریزند. آنها افرادى خاموش و درون گرا هستند که از جمع کناره گیرى مى کنند. باید به آنها بیشتر توجه شود.
- و خوب است یک نکته هم درباره ظروف نگهدارى سس بدانید؛ کسانى که سس را در شیشه هاى باریک و تنگ هاى کوچک نگه مى دارند، ممکن است در ظاهر فریبنده باشند ولى مغرورند و از شیشه ها و ظرف هاى سس معمولى خوششان نمى آید!
پیشینه کچاپ یا سس گوجه فرنگى
حال که از رابطه سس و شخصیت برایتان گفتیم بد نیست که چند سطرى هم از گذشته و تاریخچه سس گوجه فرنگى برایتان بگوییم.
درحقیقت سس گوجه فرنگى معادل فارسى لغت انگلیسى کچاپ است.
ولى کچاپ از همان ابتدایى که بوجود آمد گوجه فرنگى نداشت، بلکه نوعى سس بود بدون گوجه فرنگى.
برمى گردیم به عقب در قرن ،۱۷ یک نوع سس ماهى تند و ادویه دار وجود داشت که بسیار مورد توجه مردم چین بود. این سس چینى از ماهى کولى، گردو، قارچ و نوعى لوبیا درست شده بود و بسیار خوش طعم بود. بعدها ملوانان انگلیسى که به چین مى آمدند از این سس خوششان آمد و آن را به وطنشان بردند.
سپس نامش را تغییر دادند و بعد از مدتى در حدود سال ۱۶۹۰ کچاپ نامیده شد. بعدها هم به آمریکا رفت و گوجه فرنگى و سایر مواد دیگر به آن اضافه شد.
اما اولین تولیدکننده سس گوجه فرنگى به شکل امروزى فردى به نام هنرى، جى.هینز بود که کارش را در سال ۱۸۷۶ آغاز کرد.
به طورى که دستورالعمل او براى تهیه سس گوجه فرنگى تا به امروز باقى مانده است. این محصول به قدرى محبوب بود که سایر تولیدکنندگان در تلاش بودند مشابه آن را عرضه کنند.
در کارخانه هینز محصولاتى با نام هاى مختلف تولید مى شدند که همگى آنها گوجه فرنگى داشتند.
هینز براى فروش محصولاتش تبلیغ مى کرد. این تبلیغات مزایاى مصرف سس گوجه فرنگى براى سلامت انسان را بیان مى کردند. اینکه استفاده از گوجه فرنگى خطر ابتلا به سرطان را کاهش مى دهد.
گوجه فرنگى رنگدانه اى دارد به نام لیکوپن. این رنگدانه به عنوان یک آنتى اکسیدان براى جلوگیرى از سرطان عمل مى کند و رنگ قرمز گوجه فرنگى هم ناشى از آن است.
طبق گفته دکتر لئور کوهلمیر، پروفسور تغذیه از دانشگاه کارولیناى شمالى، لیکوپن در غذاهایى که گوجه فرنگى پخته دارند بهتر جذب مى شود. او سفارش مى کند که مردم این غذاها را مصرف کنند. اما مواظب باشید، چون اضافه کردن سس گوجه فرنگى به همبرگر و مصرف لیکوپن بهانه خوبى است براى سفارش دادن یک بشقاب سیب زمینى سرخ کرده.
این مقدار سسى که مصرف مى شود به اندازه کافى لیکوپن ندارد تا تأثیر قابل ملاحظه اى داشته باشد. بنابراین پس از مدتى افزایش وزن و چاقى شما را به دنبال خواهد داشت. چون شما بیشتر از آنچه لیکوپن مصرف کنید، چربى خورده اید. گذشته از تمام اینها برابر چشم هاى کنجکاو مراقب سس زدن به غذایتان باشید

 

 

کدهای اضافی کاربر :






Powered by WebGozar